Заарештовано майно колишніх прокурорів Криму на суму 50 млн гривень

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на нерухоме та рухоме майно колишніх прокурорів АР Крим.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Загалом заарештовано 43 транспортних засоби, серед яких автомобілі преміум класу Toyota, BMW, Skoda, Honda, Mazda та інші, а також 27 об'єктів нерухомості, серед яких квартири та нежитлові приміщення в містах Харкові, Миколаєві та інших областях материкової частини України. Орієнтовна вартість арештованого майна становить близько 50 млн грн», — зазначають у ГПУ.

У УЗГ нагадали, що слідчими Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження щодо вчинення колишніми працівниками прокуратури Автономної Республіки Крим злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі і його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

Зокрема встановлено, що ці працівники прокуратури всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу працівника прокуратури України, після анексії Російською Федерацією півострова Крим перейшли на службу в незаконно створені прокуратури Республіки Крим і виконують вказівки і розпорядження так званих керівників зазначеної прокуратури.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Loading...