Під Києвом горить нафтобаза: постраждало п’ятеро людей

Під Києвом горить нафтобаза: постраждало п’ятеро людей

Внаслідок пожежі на нафтобазі ТОВ «Побутрембудматеріали» в селі Крячки Васильківського району Київської області постраждали 5 осіб.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Внаслідок пожежі постраждали 5 осіб, які з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані в лікарні м. Києва (2 особи) та Київської області (3 людини)», — йдеться в повідомленні.

Відомо, що на даний момент на нафтобазі може перебувати близько 15 тис. т нафтопродуктів і високоактивних компонентів палива. Крім того, в одному комплексі з нафтобазою знаходиться ДПС (газонаповнювальна станція) з резервуарами для ЗВГ (зріджений вуглеводневий газ). Його загоряння загрожує сильним вибухом.

На території нафтобази вогнем охоплені 8 резервуарів з пальним, повідомила прес-секретар ДержНС в Київській області Вікторія Рубан.

Всього до гасіння пожежі залучено 42 одиниць пожежної та спеціальної техніки і 218 людей особового складу, а також 3 пожежних потяги від «Укрзалізниці». Створений резерв особового складу в кількості 30 людей, а також резерв піноутворювача в кількості 30 т.

За її словами, пожежа гаситься водою і піноутворювачем. Пожежники використовували вже понад 25 тонн піноутворювача.

Відзначимо, раніше в «БРСМ-Нафти» заявили, що ймовірною причиною пожежі може бути підпал. За попередньою версією МВС, пожежа виникла з «технічної» причини».

Як повідомляв УНН, внаслідок пожежі одна людина загинула, 3 людей у важкому стані госпіталізовано в лікарню.

Loading...