У Луцьку з’являються перші вело-доріжки

У Луцьку з’являються перші вело-доріжки

Міський голова Микола Романюк неодноразово наголошував на необхідності облаштування в обласному центрі велосипедної інфраструктури.

Джерело: Відомості

Як результат, першу велодоріжку зробили при влаштуванні нового тротуару на проспекті Соборності від Північного ринку до Палацу урочистих подій. 
       Тут працівники підприємства “Луцькавтодор” відділили велодоріжку від пішохідної зони бруківкою іншого кольору. Крім того, на заїздах у двори багатоквартирних будинків, де перетинається тротуар та велодоріжка, нанесено спеціальну розмітку та встановлено відповідні дорожні знаки. Встановлено й спеціальні обмежувачі, аби на тротуар та велодоріжку не заїзджали автомобілі. На превеликий жаль, водіїв це не стримує. Відповідно частину цих обмежувачів уже вирвано або пошкоджено.
       Не зважаючи на це, місто не збирається відмовлятися від своєї ідеї. Зараз тривають ремонтні роботи на відрізку проспекту від перетину з вулицею Рівненською. Частину тротуару викладено новою бруківкою, поряд теж облаштовують велодоріжку.       Велодоріжку  планують облаштувати й на проспекті Молоді, коли будуть  проводити ремонт тротуарів. Тут планується нанести спеціальну дорожню розмітку, яка відділить велосипедну доріжку від площі Братський міст до вулиці Окружної.

 

Loading...