Кілька партій пропонують терористу Гіркіну посаду у Держдумі

Кілька партій пропонують терористу Гіркіну посаду у Держдумі

Представники російських партій прокоментували свою заяву.

Джерело: Відомості

Чотири політичні партії Держдуми РФ хочуть бачити екс-командира бойовиків Гіркіна у своїх списках на виборах 2016 року. Про це повідомляє Новая газета.

Серед партій, які запросили в свої ряди бойовика, «Єдина Росія», КПРФ, «Справедлива Росія» і ЛДПР.

Як пояснив депутат від КПРФ Валерій Рашкін, якщо «Стрєлков» вирішить вступити в компартію і буде солідарний з її програмою, то його участь в українському конфлікті не стане перешкодою.

«У нас з ним схожа позиція за відстоювання «Новоросії» і в тому, що її жителі повинні говорити російською мовою. Його бажання, щоб економікою правили не олігархи, а громадяни, нам теж симпатичне, тому ніяких перешкод для участі у виборах від нашої партії я не бачу», — заявив він.

Депутат від ЛДПР Сергій Іванов був більш стриманий у оцінці шансів «Стрєлкова» на участь у політичному житті країни.

«Теоретично будь-хто може взяти участь у федеральних виборах, і активісти з «ДНР» і «ЛНР» також. Ніяких перешкод для цього немає, якщо вони, звичайно, є громадянами Росії. А от чи буде хто-небудь внесений у списки від нашої партії, вирішується на партійному з'їзді».

Можливо, парламентській опозиції пізно думати про залучення учасників проекту «Новоросія» в свої ряди. Представники «Єдиної Росії» стверджують, що в їх партії з цього приводу вже визначилися.

«Я можу сказати, що в списках нашої партії на виборах ви побачите подібні фігури, і це будуть відомі люди», — розповів депутат-єдинорос Олексій Журавльов.

«Конкретно про «Стрєлкова» зараз рано говорити, тому що повинна зберігатися певна інтрига», — додав він.

Не виключено, що політичні амбіції Гіркіна цим можуть не обмежитися. На сайті «Ехо Москви» навіть проводилося опитування «За кого ви віддасте свій голос в 2018»? Результати виявилися досить цікавими: 28,9% воліли б бачити лідером країни екс-міністра оборони «ДНР», в той час як за Путіна віддали голоси лише 19,9%. Решта не змогли погодитися ні з одного, ні з іншою фігурою. Телефонне голосування також було на користь Стрєлкова: 64,2% проти 35,8%. 

Loading...