Надходження від земельних аукціонів на Волині виросли в 10 разів у порівнянні з минулим роком

Упродовж травня 2015 року в Волинській області було проведено 3 аукціони, на яких було продано права власності та оренди на 17 земельних ділянок державної форми.

Джерело: Відомості

«Якщо порівнювати з 2014 роком, то надходження до бюджетів від аукціонів зросли чи не в 10 разів, такі суми є відчутним поповненням місцевої та державної казни. Тому волинські землевпорядники продовжують роботу з організації та проведення аукціонів, а також займаються пошуком нових інвестиційно-привабливих ділянок», – повідомив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Так, за повідомленням на сайті Кабінету міністрів України, всього від початку року на Волині відбулося 25 земельних аукціонів, на яких було продано 11 земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 1,46 гектара. Також за січень-червень у області реалізовано права оренди на 17 наділів несільгосппризначення загальною площею понад 85 га та права оренди на 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 371,4 гектара. Від продажу земельних ділянок до бюджетів надійшло 1,01 млн гривень. Річна орендна плата за надані в оренду землі становитиме 337,4 тис. гривень.

Наразі для продажу права оренди на земельних торгах в області пропонується 37 земельних ділянок сільгосппризначення державної власності та 7 ділянок несільськогосподарського призначення.

Loading...