Новий закон забороняє достроково знімати депозити

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який забороняє достроково забирати депозити, якщо це не передбачено умовами банківського договору. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Джерело: Відомості

Згідно з документом клієнти банку мають право отримати вклади і нараховані за ними відсотки за строковим банківським договором після закінчення терміну дії договору. При цьому дострокове повернення цього вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом можливе виключно в разі, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

З метою захисту інтересів вкладників, які не вимагають повернення суми строкового вкладу із закінченням строку, та уникнень зловживань зі сторони банків, які зацікавлені й надалі співпрацювати з клієнтом на умовах більш вигідних для банку, договір банківського вкладу вважатиметься продовженим лише на умовах вкладу на вимогу. Тобто, пролонгація договору на умовах строкового вкладу можлива тільки при особистому переукладанні договору вкладником. Закон № 424-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів» був прийнятий Верховною Радою України 14 травня поточного року.

Loading...