Бойовики під Мар’їнкою застосували Смерч

Бойовики під Мар’їнкою застосували Смерч

Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

Джерело: Відомості

Вчора, 3 червня під час масованих обстрілів позицій українських військ у районі Мар’їнки російсько-терористичні війська застосовували важку та реактивну артилерію, в тому числі і установки Смерч. 

Вчора на ділянці Мар’їнка — Красногорівка російсько-терористичні війська перейшли до активних наступальних дій. За даними групи ІС для обстрілу позицій сил АТО бойовики застосували значну кількість важкої артилерії.

«В обстрілі брали участь такі підрозділи бойовиків: два підрозділи 122-мм САУ 2С1 Гвоздика (всього близько 18 установок); вісім 152-мм гармат Мста-Б; не менше шести 152-мм САУ 2С3 Акація; три одиниці 152-мм самохідних гармат 2С5 Гіацинт. Також було зафіксовано кілька кочівних батарей 122-мм гармат-гаубиць Д-30 — 14 гармат, розділених на 2 підрозділи. У масовому порядку застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, в тому числі і в мобільному варіанті», — йдеться у повідомленні.

Після першої невдалої спроби наступу на позиції сил АТО, бойовики застосували реактивні системи залпового вогню та реактивні установки Град та Смерч.

«Тричі було завдано масованих ударів з РСЗО БМ-21 Град, як по передньому краю, так і з тактичних тилах наших військ, крім того, приблизно об 11:30 зафіксовано залп РСЗВ 9К58 Смерч по тактичних тилах українських військ і цивільних об’єктах у районі н.п.Курахово», — наголошує Тимчук.

Нагадаємо, вчора в районі населеного пукнту Мар’їнка бойовики розпочали масований наступ, який сили АТО успішно відбили, завдавши супротивнику значних втрат.

Так, за інформацією ЗСУ, у бою під Мар’їнкою силами АТО знищено 36 бойовиків, а також знищено два танки, 2 БТР-80, 9 одиниць іншої техніки.

Loading...