У Липецьку біженці з Донецька, яких «кинули» на будівництві, погрожують самоспаленням

У Липецьку біженці з Донецька, яких «кинули» на будівництві, погрожують самоспаленням

Чоловіки виїхали з родинами з охопленого військовими діями Донбасу в Липецьк, де працювали будівельниками багатоповерхового будинку у мікрорайоні «Єлецький».

Джерело: Відомості

Спалити себе під стінами адміністрації в російському Липецьку погрожують 18 вимушених переселенців з Донбасу, яким роботодавець не заплатив за роботу на будівництві, повідомляє портал Gorod48.

За інформацією журналістів, чоловіки виїхали з родинами з охопленого військовими діями Донбасу в Липецьк, де працювали будівельниками багатоповерхового будинку у мікрорайоні «Єлецький». Відбудувавши з першого по останній поверх висотку, донеччани не отримали, за їх словами, остаточного розрахунку від воронезької фірми «Техмонтажсервіс».

«Доведені до відчаю, суворі донецькі мужики в своїх зверненнях до прокуратури та міграційної служби погрожують самоспаленням під стінами будівель, займаних органами влади», — пише інтернет-видання.

Як стверджують мешканці Донецька, з ними був укладений трудовий договір строком до 31 грудня. За цей час вони звели кілька перших поверхів, а потім були перекинуті в Єлець, де брали участь у зведенні ще однієї багатоповерхівки. Після того, як термін договору закінчився, з ними, роботодавець уклав новий договір, але документи на руки не дав. І тут же у донецької будбригади почалися проблеми із зарплатою. Всього донецькій бригаді роботодавці заборгували 1 300 000 рублів.

Працювати бригада не припиняла до кінця березня, так як керівництво ТОВ «Техмонтажсервіс» щотижня, за словами біженців, обіцяло виплатити їм борг. Закінчивши свій обсяг робіт, переселенці залишили об'єкт і поїхали до Воронежа до свого роботодавця, де їм знову пообіцяли розрахунок. У самому ж «Єлецькому» пізніше бригадир в зарплаті відмовив.

«Ми, звичайно, розуміємо, що біженцям з Донбасу в Росії особливо не раді, — говорить Анатолій Агарков, — але ми ж не поїхали в штаби для біженців, де безкоштовно годують і допомагають, а насамперед влаштувалися на роботу, щоб забезпечити себе, своїх дружин і дітей. Ми приїхали з міста, де йде справжнісінька війна, з руйнуваннями і жертвами. Зняли в Липецьку квартири, влаштували дітей в школи і дитячі садки, а тепер нам нема за що утримувати сім'ї. Ми поставлені у вкрай скрутне становище. Нам нема за що годувати своїх дітей, нічим платити за орендоване житло. Вже у деяких здають нерви, а найвідчайдушніші готові піти на самоспалення, щоб привернути увагу влади і врятувати інших», — підсумовує дончанин.

В прокуратуру громадяни України звернулися ще в березні, але їх попросили постаратися вирішити справу з роботодавцем миром.

Звернення до прокуратури біженців з Донбасу закінчується так: «Просимо вжити заходів до фірми ТОВ« Техмонтажсервіс», зобов'язати виплатити гроші, які вони винні нашій бригаді мулярів, а саме 1 300 000 рублів. А також провести перевірку законності їх дій відносно поселення іноземних громадян безпосередньо на будівельному майданчику і в квартирах споруджуваних будинків, організації та умов праці робітників на будівельному майданчику».

За словами ж директора фірми-боржника Віктора Толопило, донецькі біженці «просилися на роботу, але їх не взяли».

«Вони ж особи без російського громадянства, вони — нелегали. Все, що вони комусь розповідають — наклеп!» — парирував російський підприємець.  

Loading...