Сили АТО відбили атаку на Мар’їнку і застосували важку артилерію проти бойовиків

Сили АТО відбили атаку на Мар’їнку і застосували важку артилерію проти бойовиків

Українські військові на часі відбили атаку бойовиків під Мар’їнкою.

Джерело: Відомості

Про це повідомив прес-секретар 28-ї бригади Павло Омельченко, пише ТСН.

За його словами, на часі українська армія контролює місто, проте терористи намагаються атакувати. Омельченко також повідомив про те, що військові утримують свої позиції і не відступають.

Раніше ряд ЗМІ розповсюдили інформацію, що українські бійці відступили. Омельченко назвав це неправдою. Щодо втрат та поранених, спікер інформацію не надав.

Сили АТО застосували під Мар’їнкою важку артилерію у відповідь на атаку бойовиків, повідомив прес-офіцер Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа, передає УНН.

«Стосовно того, що зараз відбувається в районі Мар’їнки, то ми бачимо чергову ескалацію з боку бойовиків, яка має досить зухвалий характер. Все почалось зранку. Багато артилерійських обстрілів, під час яких було застосовані системи залпового вогню Град», — повідомив Мазепа.

За його словами, українські військові були вимушені відповісти на атаку бойовиків, застосувавши важку артилерію.

«З метою адекватного відкоша ми були вимушені застосувати у відповідь важку артилерію. Вони нам просто не дали вибору», — повідомив він.

Мазепа додав, що терористи ведуть обстріли позицій сил АТО в районі Маір’їнки з Градів, САУ — 2С1 та мінометів.

Наразі в Красногорівці видно дим, а в район Мар'їнки українським військовим було відправлене підкріплення. Зокрема, сили АТО активно відповідають на обстріли «ДНР».

За словами військових, які перебувають у районі бойових дій, бойовики намагаються захопити зазначені населені пункти, щоб перевести театр військових дій за межі Донецька. Таким чином, найманці кинули значні сили на взяття Красногорівки і Мар'їнки.  

Loading...