В Україні судитимуть 53 росіян, з них 47 - за тероризм

В Україні до кримінальної відповідальності притягуються 53 громадянина РФ, з них 47 - за підозрою у терористичній діяльності.

Джерело: Відомості

За вчинення терактів, диверсій, участь у незаконних збройних формуваннях, злочинів проти української державності до кримінальної відповідальності притягуються 53 громадянина Російської Федерації. Як передає УНІАН, про це сьогодні, 3 червня, на брифінгу в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"У нас на сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності 53 громадянина Російської Федерації. Із них 47 - за терористичну діяльність, незаконне збереження зброї, участь у терористичних організаціях, двоє - за шпигунство на користь РФ", - сказав Вовк.

Він зауважив, що 10 справ вже розглянуто судами і винесено вироки.

Також Вовк зазначив, що 28 російських громадян, починаючи від Ігоря Гіркіна та інших ватажків так званих "ДНР", "ЛНР" – оголошені Україною у розшук.

"Я сподіваюсь, вони з часом будуть оголошені у розшук по лінії Інтерполу", - додав Вовк.

Один з двох затриманих на Донбасі російських спецназівців переведений з госпіталю в СІЗО, повідомив Василь Вовк.

"Одного з них сьогодні вже перевезли в СІЗО. Другий найближчим часом, можливо, навіть сьогодні, теж буде перевезений на автозаку", - сказав Вовк.

Також він поінформував, що слідство має у своєму розпорядженні більше 50 фотознімків, зроблених затриманими російськими військовими, які вказують на їх причетність до збройних сил РФ, і ці фото, серед іншого, складуть доказову базу, пише newsru.ua

Крім того, Вовк зазначив, що затриманих російських спецназівців неодноразово відвідували в госпіталі представники ООН, ОБСЄ, російський консул, які переконалися, що затримані перебувають у нормальному стані. У той же час начальник ГСУ зазначив, що російські військовослужбовці є затриманими, а відповідно до норм чинного законодавства, кількість їх відвідувань має бути суттєво обмежена.

Як повідомлялося, 16 травня сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських військовослужбовців - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова . Їх перевезли у військовий госпіталь в Києві, де надали медичну допомогу.

Обидва були заарештовані Шевченківським райсудом Києва до 19 липня.

18 травня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що ці двоє російських військовослужбовців будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.

За даними СБУ, ці росіяни активно співпрацюють зі слідчими.

Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Loading...