На Волині «Свобода» добилася скасування незаконного рішення про розпродаж майна громади

Депутати з фракції ВО «Свобода» після півроку боротьби добилися скасування скандального рішення обласної ради від 21 листопада 2014 року про продаж комунального майна.

Джерело: Відомості

28 травня облрада підтримала підготовлений фракцією ВО «Свобода» і внесений свободівцем Миколою Давидюком проект рішення про визнання неправомірним та скасування дії рішення №31/9 від 21.11.2014 «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонують приватизувати у 2014-2015 роках».

Коли півроку тому через раду «проштовхували» це рішення, лише фракція ВО «Свобода» виступила проти його ухвалення. Адже воно порушувало чинне законодавство і приймалося в незаконний спосіб. Ми попереджували голову ради Валентина Вітра: не можна підписувати рішення, що позбавляло даху над головою україномовні видавництва, редакції газет, представництво Національної спілки письменників України... Він тоді вчинив по-іншому і підписав цей нікчемний документ.

Знадобилося понад півроку часу, зусиль і боротьби, щоб добитися справедливості і скасувати це рішення. Приміщення на вулиці Лесі Українки, 9 та Романюка, 1 у центрі Луцька, а також база відпочинку «Тросне» в Маневицькому районі й надалі служитимуть громаді. Бо рішення про їхній продаж – це такий же «дерибан», яким не гребували свого часу «регіонали». Люди на Майдані проливали кров не за те, щоб у державі нічого не змінювалось і розмови про корупцію у владі не змовкали…

Націоналісти не змінюють своєї позиції залежно від обставин чи політичних вітрів. Рішення, які приймаються всупереч інтересам громади, «Свобода» відміняє вже не вперше. Ще за часів диктату Партії регіонів ми не дозволяли «прорегіональній» більшості займатися «дерибаном» мисливських угідь або ж «протискувати» схеми з видобуванням торфу бізнес-структурами з грошима, вкраденими в народу й виведеними в офшорні зони. Рік тому «Свобода» добилася відміни рішення щодо надання угідь ТзОВ «Зелена енергія-Б», коли його, всупереч закону, все ж «протягнули» через облраду.

Пройшло півроку, і пан Вітер на сесії особисто закликав депутатів проголосувати за наш проект рішення щодо відміни майнового «дерибану». Тільки навіщо він тоді його взагалі підписував? Невже його позиція так радикально змінилася під загрозою ймовірної відставки? Подолання корупції та ліквідація корупційних схем була однією з основних вимог Майдану. «Свобода» завжди наголошувала, що за будь-яких умов викриватиме корупційні схеми. Визнання неправомірним і скасування дії рішення від 21 листопада – не лише наша перемога, а й перемога всієї волинської громади. Сподіваюся, це стане добрим уроком для майбутнього і відіб’є в окремих осіб бажання поживитися за рахунок громади. Втім, це не означає, що тепер хтось може заспокоїтися і думати, що все позаду. Адже на поверхню випливають й інші непрозорі схеми. Наприклад, щодо продажу автомобілів облради за демпінговою ціною «цікавим людям» та сумнівні призначення керівників окремих комунальних підприємств. Після Революції гідності ми змінили керівника обласної ради не для того, щоб відроджувалися непрозорі схеми з корупційним «душком». Це – принципова позиція «Свободи» і, сподіваємося, всієї нашої громади.

Loading...