Коханка Януковича поверне державі дитячий санаторій

Коханка Януковича поверне державі дитячий санаторій

Дитячий оздоровчий заклад «Славутич» зобов’язаний повернути у державну власність санаторій, розташований у селі Циблі Київської області, через неправомірно укладений в 2010 році договір оренди.

Джерело: Відомості

Таке рішення ухвалив господарський суд Київської області за позовом Генеральної прокуратури України, пишуть «Наші гроші».

Наголошується, що у вересні 2010 року Дитячий оздоровчий комплекс санаторного типу «Славутич» і Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» уклали договір, за яким приватне підприємство отримало в оренду санаторій.

Саме держпідприємство отримало це майно на баланс незадовго до укладення договору — у квітні 2010 року.

А в червні того ж року Міністерство промислової політики, яке і передало санаторій Артему, видало ще один наказ — внести майно Славутича до статутного фонду держкомпанії.

Але в грудні 2013 Мінпромполітики скасував цей наказ як нереалізований і передало майно санаторію іншому держпідприємству — ДП УкрНТІ Промтехнологія.

Як відомо, 99,96% у статутному фонді ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу« Славутич »належить благодійному фонду« Дорога майбутнього», засновником якого є коханка екс-президента Віктора Януковича Любов Полежай.

Loading...