У відповідь на «чорний список» Москви у Європарламент не пускатимуть російського посла

У відповідь на «чорний список» Москви у Європарламент не пускатимуть російського посла

Таким чином у ЄС ввели санкції у відповідь таємничим санкціям РФ.

Джерело: Відомості

Відтепер посла Росії в ЄС Володимира Чижова, а також ще одного високопоставленого чиновника РФ, ім'я якого не називають, не пускатимуть у будівлю Європарламенту. 

Про це рішення президент Європейського парламенту Мартін Шульц уже проінформував Чижова і зазначив, що такі дії – це як відповідь на публікацію російського «чорного списку» європейських політиків, яких не впускають на територію РФ, передає ТСН.

Прес-служба Європарламенту уточнює, що російських дипломатів не впускатимуть у будівлю, доки в Росії не пояснять, проти кого з європейських політиків і навіщо РФ ввела санкції. Відсутність прозорості не дає можливості тим, хто потрапив під дію російського «стоп-листа», оскаржити це рішення Москви, що, на думку Мартіна Шульца, дає право Європарламенту зробити кроки у відповідь.

Крім того, Європарламент буде оцінювати запити на доступ в будівлі Європарламенту депутатів Державної Думи Росії і Ради Федерації в кожному випадку окремо, а також призупиняє співпрацю в рамках Комітету парламентського співробітництва ЄС-Росія. 

Loading...