У Росії сина Джемілєва визнали винним у вбивстві

У Росії сина Джемілєва визнали винним у вбивстві

Присяжні Краснодарського крайового суду визнали Хайсера Джемілєва, сина лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, винним у вбивстві з необережності.

Джерело: Відомості

Присяжні визнали Хайсера Джемілєва невинуватим в умисному вбивстві (у такому випадку йому б загрожувало ув'язнення на термін до 15 років), вирішивши, що убивство, яке скоїв чоловік, трапилось через необережне поводження із зброєю, передає телеканал 24.

У свою чергу адвокат Джемілєва-молодшого Микола Полозов заявив, що захист наполягатиме на екстрадиції підзахисного в Україну для відбуття покарання на батьківщині.

«Ми будемо наполягати на тому вигляді покарання, яке встановлено на його Батьківщині, в Україні, з метою подальшої екстрадиції, щоб він в Україні відбував покарання», — розповів Полозов.

Нагадаємо, в травні 2013 року Хайсер Джемілєв потайки викрав з будинку батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю в свій будинок, розташований по сусідству. За даними слідства, 27 травня 2013 року Джемілєв-молодший зарядив карабін, після чого випадково вистрілив з вікна в голову Февзі Едемова — друга сім'ї Джемілєва, який працював у городі.

Loading...