Бородату Ксенію Собчак звинуватили в образі почуттів вірян

Бородату Ксенію Собчак звинуватили в образі почуттів вірян

Слідчий комітет РФ перевіряє фотографію Ксенії Собчак на предмет «образи почуттів віруючих».

Джерело: Відомості

Про це повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на «юриста» Ярослава Михайлова, який написав донос на Собчак та похизувався цим на своїй сторінці у своєму Facebook. На сторінці Михайлова також вказано, що він очолює «Профспілку працівників відділів внутрішніх справ республіки Татарстан». «Юрист» також опублікував відповідь СК РФ на своє прохання притягнути Собчак до кримінальної відповідальності.

Зі слів заявника, його та інших віруючих образила фотографія Ксенії Собчак, яку вона розмістила у себе в Instagram. На знімку, який з'явився в мережі в кінці квітня, журналістка позує в рясі і накладній бороді. У своєму Twitter Собчак відреагувала на новину хештегом «#большеада».

Заявник вважає, що в діях телеведучої вбачається порушення статті 148 КК РФ («Порушення права на свободу совісті та віросповідань, тобто публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих»). По цій статті передбачено покарання від штрафу у розмірі до трьохсот тисяч рублів до позбавлення волі до одного року.

Loading...