Яшин спростував міф про російських «добровольців» на Донбасі

Яшин спростував міф про російських «добровольців» на Донбасі

Російський опозиціонер, соратник вбитого Бориса Нємцова Ілля Яшин заявив, що доповідь «Путін. Війна» спростовує один з найпопулярніших міфів кремлівської пропаганди.

Джерело: Відомості

«У нашій доповіді приділяється велика увага не тільки російським військовослужбовцям, а й найманцям на Донбасі. Нам вдалося довести, знайти свідчення на підтвердження того факту, що ці самі найманці не є добровольцями і ополченцями, як переконує нас російська пропаганда», — розказав Яшин під час презентації доповіді у Вашингтоні, передає телеканал 24.

Опозиціонер пояснив, що мова йде не про добровольців, а про добре фінансованих і тренованих бойовиків.

«Тисячі озброєних людей з російськими паспортами були спрямовані на схід України. Ми знайшли численні підтвердження того, що їх вербування, тренування, озброєння і фінансування відбувається за активної підтримки російської влади», — наголосив Яшин.

За його словами, авторам доповіді вдалось також зібрати докази причетності цілих підрозділів, підпорядкованих безпосередньо лідерові Чечні. Чеченські бойовики, згідно з цими даними, сформували на Донбасі цілий ряд батальйонів.

Яшин уточнив, що більшість «чеченських» батальйонів — це «колишні російські сепаратисти, які наприкінці 1990-х воювали проти федеральних сил», а після амністії Кадировим їх зарахували до місцевої поліції.

До слова, глава громадської організації «Офіцери Росії» Антон Цвєтков вважає, що авторів антиросійської доповіді про участь російських військовослужбовців у війні на Донбасі треба притягти до кримінальної відповідальності. 

Loading...