СБУ затримала в Молдові терориста з «ДНР» «Академіка»

СБУ затримала в Молдові терориста з «ДНР» «Академіка»

Повідомляється, що терорист родом з Одеси, а у Молдову потрапив літаком російських авіаліній.

Джерело: Відомості

Контррозвідники СБУ спільно зі спецслужбами Республіки Молдова затримали «командира» однієї з батарей терористичної групи «Сомалі» на прізвисько «Академік». 

Як повідомляє прес-служба СБУ, бойовик прибув до столиці Молдови літаком російських авіаліній. Повідомляється, що він — мешканець Одеси. Влітку минулого року він пройшов спеціальну військову підготовку на території одного з полігонів у районі н.п. Макіївка Донецької області під керівництвом кадрових військовослужбовців ГРУ Генштабу Збройних сил РФ.

Бойовик із серпня 2014 до травня 2015 року був командиром батареї бойовиків у складі свого терористичного угруповання, відомого як група «Гіві». Він безпосередньо проводив обстріли та координацію вогню по позиціях сил антитерористичної операції, які дислокувались в районах Донецького аеропорту, н.п. Сніжне, Іловайськ, Дебальцеве та Авдіївка.

Під час обшуку співробітники спецслужб вилучили в затриманого паспорт громадянина України та документи, які доводять його участь у бойових діях на боці терористів так званої «ДНР».

Бойовик «захопив» з собою кілька комплектів військової форми з шевронами 1-ї окремої батальйонно-тактичної групи «Сомалі» та групи «Гіві», шеврони ЗС РФ. У терориста також вилучено речі, які свідчать про ймовірне залучення бойовика російськими спецслужбами до диверсійно-підривної роботи: військові топографічні карти Донецької області та району населеного пункту Амвросіївка із зазначенням місць дислокації військових формувань ЗСУ.

Затриманого бойовика вже доставлено в Україну. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. СБУ продовжить реалізовувати спільні операції з молдовськими колегами, спрямовані на протидію тероризму в обох державах. 

Loading...