Російські солдати, які перейшли на бік України, відвідали затриманих ГРУшників

Російські солдати, які перейшли на бік України, відвідали затриманих ГРУшників

Вони хотіли переконати співвітчизників, що війну на Донбасі розв’язав путінський режим.

Джерело: Відомості

Колишні російські специ, які перейшли на бік України, зустрілися у шпиталі із солдатами регулярної армії Росії, яких десяток днів тому на Донбасі полонили наші військові. Вони кажуть, що хотіли поспілкуватися як росіянин з росіянином і переконати у тому, у що ще рік тому не вірили самі, повідомляє ТСН

Колишній офіцер ФСБ і спецпризначинець, росіяни Ілля та Олексій вже не один місяць, як перейшли на бік України. Зараз вони думають, з чого почати розмову зі співвітчизниками, полоненими українською армією. Спершу заходять до Олександра Александрова. Той на контакт йде легко, спільну мову з хлопцями знаходять швидко.

«Наш ворог — це путінський режим», – переконує свого співвітчизника колишній ФСБшник. Александров співпрацює зі слідством, його влаштовує наданий адвокат. Каже, українці його не ображають і лікують, батьківщина ж консула надіслала на 9-й день полону.

«Допомога з того боку, ну хіба у співчутті співгромадян. Поки що якоїсь такої допомоги я реально не бачив. Консул приходив, ми тільки з ним спілкувалися, конкретних відповідей не було на наші запитання. Поки що», – каже Александров. Зі своїми родичами Олександр досі не може зв’язатися.

Фото з російським прапором – і українські росіяни йдуть у сусідню палату до капітана Євгена Єрофеєва. Один з одним затримані не спілкуються – слідство заборонило.

«Я хочу в тебе просто запитати: ось все нормально, врятували тобі життя, так? Савченко сидить, її викрали з чужої країни, вішають «ліву статтю», людина голодує, вмирає, це нормально взагалі, що воює цей путінський режим з жінками? Ну а як їх назвати? Як їх назвати цей режим?» – питає колишній співробітник ФСБ.

«Поки без коментарів», – відповідає Єрофеєв. На контакт він іде складніше, з думками земляків, які перейшли на бік України, Єрофеєв категорично не погоджується. І навіть не переймається через те, що його звільнили з армії у Росії заднім числом.

«Можу все зрозуміти, що відмовилися, як від військового», – каже він.

«Тобто, тебе кинули і ти все одно хочеш назад, так? На Донбас хочеться ще поїхати?» – питає колишній російський спецпризначенець Олексій.

«Вже прощавай зброя, все вже», – відповідає Єрофеєв. Від українського адвоката він теж не відмовляється, проте зараз намагається оскаржити обвинувачення у тероризмі.

Після візиту до затриманих колишні російські специ віджартовуються – немов у Росії побували.

«Розповідали, що наводили порядок з «казаками ЛНР», вони усували «казаків» – ось ця фраза проскочила», – каже Ілля Богданов, колишній ФСБшник.

Тим часом силовики вкотре наголошують, що на затриманих росіян чекає суд за участь в тероризмі і жодних перемовин про обмін не ведеться.  

Loading...