У Луцьку пройшов фестиваль «Ми діти твої, Україно!»

У Луцьку пройшов фестиваль «Ми діти твої, Україно!»

28 травня у Палаці учнівської молоді відбувся XXІІ фестиваль вихованців дошкільних навчальних закладів «Ми діти твої, Україно!», присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Джерело: Відомості

Учасників святкового зібрання привітали міський голова Микола Романюк, голова правління благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, голова правління обласного відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко, начальник управління освіти Олег Гребенюк, голова міського комітету профспілки працівників освіти Галина Василенко, розповіли у відділі інформаційної роботи міської ради.

Міський голова, перш за все, звернувся зі словами вдячності до присутніх у залі учасників АТО, щиро подякував їм за хоробрість, патріотизм, любов до України і зазначив, що їм є за що боротися.

«Саме для цих діток ми спільними зусиллями повинні вибороти мир», — сказав Микола Романюк. Міський голова подякував працівникам навчально-виховних закладів, які займаються з талановитими дітьми хореографією, музикою, та батькам, які допомогли підготувати це прекрасне свято дитячих талантів. Побажав, щоб скоріше в нашому спільному українському домі настав мир, щоб Бог оберігав Україну, беріг цих маленьких діточок, їхні родини, щоб усі були щасливими.

XXІІ фестиваль вихованців дошкільних навчальних закладів «Ми діти твої, Україно!» вражав високою виконавською майстерністю і різножанровістю. Розпочалося дійство патріотичною композицією «Україна — це ми». Усі наступні концертні номери також були наповнені глибоким змістом людові до рідної землі, її охоронців, сповнені світлих мрій, емоцій, почуттів, гордості за рідну країну. Також діти показали знання наших українських традицій, підготувавши народні хороводи та козацькі хореографічні композиції. У концерті взяли участь понад 400 вихованців дошкільних навчальних закладів, які журі відзначило під час конкурсів «Танцювальна веселка» та «Музична скарбничка». Адже протягом травня в усіх сорока ДНЗ міста Луцька відбувалися конкурси-звіти дитячої творчості.

В рамках фестивалю була організована виставка-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва, на якій реалізовувалися вироби, виготовлені дошкільниками та педагогами дошкільних навчальних закладів.

Від правління Волинського обласного відділення Дитячого Фонду України та правління благодійного фонду «Рідна Волинь» діти-сироти отримали портфелі та шкільне приладдя, а від громадської організації «Автомайдан Волині» маленькі артисти отримали солодкі гостинці. 

Loading...