Онуфрій спробував виправдатися за скандальний вчинок у Верховній Раді

Онуфрій спробував виправдатися за скандальний вчинок у Верховній Раді

Очільник УПЦ МП прокоментував скандали, пов’язані зі священиками його церкви.

Джерело: Відомості

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій (Березовський) запевнив у своїй повазі до українських воїнів, які несуть службу в зоні АТО. 

Про це він заявив на прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання про скандальний випадок у Верховній Раді, коли священики не підвелися під час проголошення прізвищ загиблих героїв, розповідає ТСН.

«Мій поступок, який мав місце 8 травня цього року у Верховній Раді — це була не зневага до героїв України, я їх люблю і поважаю, і це дійсно великі люди. Це був такий знак, символ того, що наша церква хоче припинення війни», — сказав Онуфрій журналістам.

Предстоятель УПЦ МП каже, що призов до припинення військових дій транслює й у Росії.

Онуфрій також прокоментував молебень, що на захопленій території Савур-Могили у присутності ватажка «ЛНР» провели єпископи Новоазовський і Макіївській. Митрополит вважає, що їм могли погрожувати зброєю.

«Знаєте, коли до тебе приходять з автоматом і щось просять, то напевно дуже важко людині відмовити. Ми, наша церква, вона є церквою і тих, хто є українська гвардія, і тих, хто рахується терористами чи сепаратистами, тому що там наші люди, і там наші люди», — запевняє митрополит.  

Loading...