Путін засекретив дані про втрати військових у мирний час

Путін засекретив дані про втрати військових у мирний час

Президент Росії Володимир Путін відніс до державної таємниці відомості про втрати серед військовослужбовців Міноборони РФ під час проведення спеціальних операцій у мирний час.

Джерело: Відомості

Відповідний указ президента РФ опублікований на офіційному порталі правової інформації, передає УНН.

«Внести до переліку відомостей, віднесених до держтаємниці, такі зміни: пункт 10 викласти в такій редакції: інформація, що містить втрати особового складу у воєнний час, у мирний час та в період проведення спеціальних операцій відносяться до державної таємниці», — зазначається в тексті указу.

Тим же указом Путін відніс до секретних відомості про осіб, що вивчаються спецслужбами та правоохоронними органами в інтересах залучення їх до співпраці на конфіденційній основі по лінії розвідувальної, контррозвідувальної чи іншої оперативно-розшукової діяльності. Раніше була таємною тільки інформація про осіб, притягнутих або таких, що притягувалися до такої співпраці.

Поправки внесені до указу президента РФ Бориса Єльцина номер 1203 від 30 листопада 1995 року «Про затвердження переліку відомостей, віднесених до державної таємниці». Раніше держтаємницею в Росії вважалися відомості про втрати особового складу тільки під час військових дій.

Згідно з даними координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, протягом збройного конфлікту на Донбасі загинуло 7421 російських військових.

Loading...