Дискусію з Найємом у Санкт-Петербурзі відмінили через шквал погроз

Дискусію з Найємом у Санкт-Петербурзі відмінили через шквал погроз

Проект «Відкрита бібліотека» скасував запрошення українському депутату Мустафі Найєму взяти участь у публічній дискусії в Санкт-Петербурзі з журналістом Володимиром Познером.

Джерело: Відомості

Про це повідомив Микола Солодников, заступник директора бібліотеки ім. Маяковського, де мав проходити діалог, на своїй сторінці у Facebook.

«Протягом останніх декількох днів на нашу адресу — як в цілому проекту, так і персонально його організаторів та учасників — надійшла величезна кількість погроз. Від ілюзорних до цілком реальних. Це пов'язано з проведенням одного з «травневих діалогів», учасником якого повинен був стати Мустафа Найєм», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив Солодников, виходячи із потенційної небезпеки для учасників та гостей, організатори вирішили замінити Найєма на іншого учасника.

«Віддаючи собі звіт в тому, що ми не можемо забезпечити (наші можливості вкрай обмежені) абсолютну безпеку самого учасника Діалогу, а також численних глядачів та гостей проекту, ми прийняли дуже непросте для себе рішення. Мустафа Найєм не візьме участі в Травневих Діалогах», — заявили у «Відкритій бібліотеці».

Водночас київський MediaHub запропонував провести діалог Познера і Найєма у себе.

Loading...