Американці довели присутність російських військ в Україні з допомогою карт Google

Багато великих наступів озброєних прихильників «ДНР» і «ЛНР» починалися безпосередньо з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз вирв від обстрілів і дані з відкритих джерел.

Джерело: Відомості

Вашингтонський аналітичний центр Атлантична рада оприлюднив доповідь, в якій, як стверджують автори, містяться «незаперечні докази» участі російської армії в конфлікті на сході України, засновані на загальнодоступних даних, таких як картографічні сервіси Google, передає УНН.

Робоча група Атлантичної ради доводить присутність російських військ в зоні бойових дій за допомогою даних з відкритих джерел. До робочої групи входили кілька експертів, у тому числі колишній посол США в Києві Джон Гербст.

Російська влада поки що не коментувала нову доповідь Атлантичної ради «Ховаються на видноті: війна Путіна в Україні».

У документі вказується, що багато великих наступів озброєних прихильників «ДНР» і «ЛНР» починалися безпосередньо з російської території, на що вказують супутникові знімки, аналіз вирв від обстрілів і дані з відкритих джерел.

На російських територіях, прилеглих до кордону, в останні місяці виросла ціла мережа, «видима кожному, у кого є доступ до Google Earth або Google Maps», пишуть експерти Атлантичної ради.

Дослідження задумане як спроба спростувати російську офіційну версію подій і містить ряд рекомендацій західним урядам: «Спрямувати значно більше сил і засобів розвідки на викриття та протидію війні Путіна проти України».

Серед іншого, автори дослідження вважають, що російській «гібридній війні» потрібно протидіяти, «говорячи чітко, послідовно і публічно про російську війну в Україні».

Loading...