Рибчинський: Пугачова розуміє — пережила радянських генсеків, переживе і Путіна

Рибчинський: Пугачова розуміє — пережила радянських генсеків, переживе і Путіна

У РФ всіх артистів попередили: «Виступите в Україні — зникнете з російських теле- і радіоефірів, ні сольників, ні корпоративів не буде». Російським співакам дозволено виступати тільки в «ДНР», «ЛНР» і Криму, заявив український поет-пісняр Юрій Рибчинський.

Джерело: Відомості

Російська влада заборонила зіркам естради виступати в Україні, але заборона не стосується територій луганської та донецької «народних республік», а також Криму. Про це в інтерв'ю виданню «Гордон» заявив український поет-пісняр, автор численних хітів, у тому числі для виконавців з РФ Юрій Рибчинський.

«У Російській Федерації всіх артистів попередили: «Виступите в Україні — зникнете з російських теле- і радіоефірів, ні сольників, ні корпоративів не буде». Російським співакам дозволено виступати тільки в «ДНР», «ЛНР» та Криму. Думаю, якби я наполіг, Тамара Гвердцителі та Олександр Малінін приїхали б до Києва, але я не хотів підставляти друзів. З Лаймою Вайкуле, яка живе в Латвії, але працює в РФ, та ж ситуація», — підкреслив Рибчинський.

За словами Народного артиста України і кавалера ордена Ярослава Мудрого, ніхто з Кремля безпосередньо не дзвонить російським виконавцям з попередженням, а просто вибирають артиста і показового його цькують за проукраїнську позицію.

«Безумовно, безпосередньо з Кремля не дзвонять, відбувається інакше: беруть якогось артиста і показово його цькують. Цього достатньо, щоб інші усвідомили власні «перспективи». В якості об'єкта публічної прочуханки обрали Андрія Макаревича, який минулого року виступив перед дітьми в Слов'янську, а недавно приїжджав до Києва. Але ні Андрій Макаревич, ні Юрій Шевчук, ні Земфіра ніколи не торгували совістю, не просили преференцій за рахунок якшання з владою. І ніколи не будуть цього робити. Так само, як і Пугачова. Влада може підлещуватися перед нею, ордени на груди вішати, але Алла Борисівна ніколи перед Кремлем підлабузнюватися не буде», — переконаний Рибчинський.

За словами поета, мовчання Пугачової по українсько-російському конфлікту набагато красномовніше, ніж будь-яке політичне висловлювання.

«Пугачова розумна жінка і прекрасно розуміє: пережила радянських генсеків, переживе і Путіна. Щоб висловити свою позицію, їй не обов'язково давати інтерв'ю, достатньо записати пісню: «Нас бьют – мы летаем от боли все выше, крыло расправляя над собственной крышей. Нас бьют – мы летаем, смеемся и плачем, внизу оставляя свои неудачи». Сенс рядків очевидний. Для мене такий художній жест вищий, ніж будь-які політичні заяви», — зазначив Рибчинський.

22 травня 2015 Юрію Рибчинському виповнилося 70 років. За словами поета, він не влаштовував ювілейний концерт тільки тому, що не хотів підставляти російських співаків, з якими співпрацює майже 30 років.

Loading...