«Солдатські матері» вимагають від російської влади прояснити статус затриманих в Україні ГРУшників

Правозахисники просять визначити статус затриманих на Донбасі військових.

Джерело: Відомості

Російська правозахисна організація «Солдатські матері» направила запит до головного військового прокурора РФ із проханням прояснити статус спецпризначенця ГРУ Олександра Александрова, якого було заарештовано в Україні. 

Із запитом про долю Александрова до головного військового прокурора звернулася відповідальний секретар «Союзу комітетів солдатських матерів», член Громадської ради при Міноборони Валентина Мельникова, пише РБК.

За словами правозахисниці, в організацію «Солдатських матерів» звернувся «електронною поштою та СМС військовослужбовець за контрактом військової частини №21208 Александров Олександр Анатолійович з проханням надати йому сприяння для повернення в Росію».

Зокрема, Мельникова у запиті просить військову прокуратуру відповісти на питання, за яким розпорядженням військовослужбовець перебував в Україні, за яких обставин сержант Александров зміг перетнути держкордон, які заходи приймаються військовою прокуратурою для повернення військовослужбовця та інші.

Крім того, солдатські матері просять прокуратуру вжити всіх можливих заходів для звільнення Александрова в разі чергового обміну полоненими «всіх на всіх» в Україні. 

Loading...