Українці більш не задоволені роботою Кабміну, аніж діями президента

Майже 70% українців оцінили роботу уряду як незадовільну.

Джерело: Відомості

Про це свідчать дані дослідження TNS On-line TRACK, передає «Остров».

Згідно з результатами проведеного дослідження, 31% респондентів оцінюють дії влади щодо стабілізації ситуації в країні як абсолютно незадовільні, ще 28% вважають, що влада переважно не виконує своїх обов'язків, 37% респондентів вважає, що влада щось робить, але не в повному обсязі і не своєчасно і тільки 1% опитаних впевнені, що влада повністю виконує покладені на неї функції.

«Що ж стосується оцінки діяльності саме уряду, то з листопада 2014 по квітень 2015 індекс впав в 2 рази — з 46 до 23,3. У квітні всього 8% українців оцінили дії уряду задовільно, а 68% — незадовільно. Швидше за все, таке різке падіння оцінки дій уряду пов'язане з низкою прийнятих непопулярних законів, пов'язаних з тарифною політикою держави, а також з низкою неприйнятих життєво-необхідних для країни законів з реформування держави», — йдеться в повідомленні.

При цьому індекс оцінки діяльності президента з липня 2014 по квітень 2015 впав не так значно — на 12 пунктів: з 46,8 до 35,1, і залишається на рівні нижче середнього.

51% українців абсолютно або скоріше не задоволені діяльністю президента, частка тих, хто частково або повністю задоволений, дорівнює 17%. Значимо більше абсолютно незадовільних оцінок дають жителі Східного регіону (31%), а найменше таких оцінок — у Києві (14%).

Дослідження проводилося з 17 по 27 квітня поточного року методом онлайн-опитування. Географія дослідження: вся Україна, міське населення. Цільова аудиторія: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка — 1000 осіб, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.

Loading...