Відомий автогонщик Олексій Мочанов: Бесит название Западная Украина…

Відомий автогонщик Олексій Мочанов: Бесит название Западная Украина…

…потому что не может быть одно определение настолько разных людей!»

Джерело: Відомості

19 травня 2015 року у Луцьк завітав відомий автогонщик, співак-бард та волонтер Олексій Мочанов.

Волонтер поділився спогадами про свою участь в подіях Євромайдану, у зоні АТО та досвідом спілкування із владою.

Про це та багато чого цікавого автогонщик-волонтер розповів журналістам та гостям під час прес-конференції, яку було проведено в рамках проекту «Акустичні люди» у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Олексій поділився із присутніми, що стояв на Майдані не за Європу і не проти Януковича, і взагалі для нього Євросоюз – це незрозуміле об’єднання, а жилось добре і при Вікторові Федоровичу. Волонтер розказав про свої важкі «будні» в АТО, про дні перебування в Донецькому аеропорту, коли здавалось, що потрапив в іншу реальність.

Гість заходу переконаний, щоб розбудовувати державу, військові повинні виконувати лише свій професійний обов’язок, як лікарі чи журналісти, а не погрожувати: «От вернуться парни с АТО и покажут!».

Олексій вважає, що ті 54%, які голосували за Петра Порошенка мають визнати, що зробили помилку, і щось змінювати. Він нагадав про обіцянки нашого Президента, які так і не були виконані, і підкреслив, що будь-хто розумний помітив би, що вони нездійсненні. Вважає кориснішим заняттям мух на стелі рахувати, аніж спілкуватися із Президентом. А стосовно ордена Богдана Хмельницького III ступеня, який отримав, каже, що відповів Президенту: «Все, что Вы сделали, это узаконили бардак на моих похоронах, потому что теперь на них по закону можно будет петь и стрелять из оружия».

Гість підкреслив, що є доволі багато проблем, про які ми не завжди і задумуємось, наприклад, те, що 15 % такого відомого ЗМІ, як Бi-Бi-Ci належить росіянам. А ще звертає увагу на нашу особливість перейматися непотрібними речами. Як радить Олексій: «Лучше есть кабачковую икру с нормальными людьми, чем черную – с мудаками».

Та у нинішніх подіях автогонщик вбачає і позитив: в Україні не був 24 роки розвинутий внутрішній туризм: люди не бачили, які насправді у нас красиві пейзажі. Наголошує, що повинні цінувати те, що нам дала природа, бо ми маємо дійсно різноманітні краєвиди, а то от, наприклад, у Тибеті немає зеленого кольору в природі.

Не зважаючи на те, що розповідав про доволі серйозні речі, Олексій часто згадував анекдоти до теми, навіть на військову тематику, нагадував жартома присутнім, що він не Куценко, аби не поплутали. Щодо музики, то чоловік каже: «Там песни про войну точно не поют». Своїм завданням волонтер вважає задати настрій, поділитися думками і наголошує, що за кількістю благодійних концертів їхня команда уже стала абсолютним чемпіоном. Доволі тепло згадує покійного Кузьму, із яким вперше познайомились, посварившись через непристебнутий ремінь безпеки у машині.

Loading...