В Артемівську чоловіки задушили і пограбували офіцера ЗСУ

Злочинці забрали у військового пістолет, гроші і мобільний телефон.

Джерело: Відомості

У звільненому від бойовиків Артемівську Донецької області двоє місцевих жителів задушили 32-річного майора Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба міліції Донецької області. 

Тіло військовослужбовця знайшли у неділю вранці, 24 травня, на околиці міста. При початковому огляді видимих тілесних ушкоджень на трупі виявлено не було. В кобурі загиблого була відсутня зброя — пістолет «Макарова».

З метою встановлення причини смерті тіло направлено на судмедекспертизу. За 5 годин правоохоронці встановили двох жителів Артемівська, які підозрюються в убивстві військового. Одного з них затримали, і він дає свідчення, другого вбивцю ще шукають.

Міліціонери з'ясували, що напередодні злочинці познайомилися з майором і обманним шляхом покликали військового до себе в машину, де взялися душити ременем безпеки.

Коли офіцер вже не подавав ознак життя, його вивезли на околицю міста і залишили під парканом. Зловмисники забрали в жертви пістолет, гроші та мобільний телефон. Паспорт викинули неподалік, де його згодом виявили співробітники карного розшуку.

Швидко розкрити злочин допомогли бійці батальйону «Свята Марія», які патрулюють місто. Вночі вони помітили підозрілий автомобіль, яким керував водій у стані алкогольного сп'яніння. Водій та пасажир були затримані.

Оперативним шляхом розшуковці встановили причетність нічних гуляк до вчинення вбивства. У затриманого пасажира було вилучено мобільний телефон і зброю потерпілого. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. 

Loading...