Волинські депутати відмовились голосувати за іспит з української мови держслужбовцями

Також за закон не голосували волинські нардепи-олігархи з групи «Воля народу»: Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк і Степан Івахів.

Джерело: Відомості

Волинські нардепи з «Народного фронту» та олігархи з депутатської групи «Воля народу» Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк не підтримали проект закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади.

Про це інформує «Вголос».

20 травня 2015 року у Верховній Раді України парламентська коаліція провалила законодавчу ініціативу депутатів міжфракційного об'єднання ВО «Свобода» №1201 про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади). «За» проголосували лише 152 нардепи.

З волинських депутатів тільки Юрій Савчук (фракція «Народного фронту») підтримав зазначений проект рішення. Натомість укотре не було під час голосування голови Волинської обласної організації «Народного фронту» Ігоря Гузя. Утримався від підтримки законодавчої ініціативи про обов’язкове володіння українською мовою державними службовцями та посадовими особами його однопартієць, обраний у Луцькому мажоритарному окрузі, Ігор Лапін.

Аналогічну позицію зайняв під час голосування і скандально відомий соратник Арсенія Яценюка, проти якого Федеральна прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу за корупцію, нардеп Микола Мартиненко, що його двічі обирали депутатом у 21-му виборчому окрузі на Волині в 1998-му і 2002-му роках.

Також за закон не голосували волинські нардепи-олігархи з групи «Воля народу»: Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк і Степан Івахів.

Згідно з пояснювальною запискою, запропоновано внести зміни до статей третьої, четвертої, десятої і дванадцятої Закону України «Про державну службу», відповідно до яких посадові та службові особи органів державної влади повинні володіти українською мовою на рівні, необхідному для виконання ними їхніх посадових і професійних обов’язків, не допускати публічних проявів зневаги до української мови, знущання чи глуму над нею, а також її дискредитації.

Крім того, згідно зі змінами, чиновники зобов’язані складати іспит з української мови для підтвердження рівня володіння нею, необхідного для виконання ними службових обов’язків.

Loading...