Доведено: Російське ГРУ допомагало бойовикам обстрілювати Донбас з «Градів» та «Ураганів»

Начальник департаменту контррозвідки СБУ показав два нагородних листа ГРУ Генштабу ЗС РФ.

Джерело: Відомості

СБУ звинуватила ГРУ Генштабу ЗС РФ у забезпеченні та координації обстрілів бойовиками з реактивної артилерії як українських військових, так і мирного населення на Донбасі. 

«Ми чітко бачимо, що спецназівці ГРУ ГШ створюють умови і забезпечують безпеку реактивної артилерії — «Градів» і «Ураганів», які з території РФ прибувають на територію України», — сказав начальник Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Віталій Найда на брифінгу в четвер, 21 травня, в Києві.

В якості доказу він продемонстрував два документа, витяги з нагородних листів, в яких йшлося про нагородження спецназівців «За заслуги перед Вітчизною», «За організацію супроводу реактивних артилерійських систем» в періоди 12-26 вересня і 14-17 вересня 2014 року.

«Аналіз інформації свідчить, що в цей період ціла низка українських населених пунктів була обстріляна з реактивної артилерії. Не у всіх населених пунктах дислокувалися українські військові. Спецпідрозділи ГРУ забезпечують проведення бойових стрільб по цивільному населенню України і ми звинувачуємо ГРУ ГШ РФ у цьому», — сказав Найда.  

Loading...