Минулого місяця на Волині було зареєстровано понад 12 тисяч безробітних

Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Джерело: Відомості

Кількість зареєстрованих безробітних у Волинській області на кінець квітня становила 12,1 тис. осіб, або 26,9% усіх безробітних працездатного віку, визначених за методологією МОП, з них кожні шестеро з десяти становили жінки. Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За квітень кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості збільшилась відповідно на 3,1% та 5,3% і на 1 травня становила 7,3 тис. та 4,8 тис. безробітних.

Рівень зареєстрованого безробіття в області порівняно з березнем 2015р. збільшився на 0,1 в.п. і на кінець квітня дорівнював 1,9% населення працездатного віку. Зазначений показник серед чоловіків був нижчим в порівнянні з жінками – 1,5% проти 2,3%, а також у мешканців сільських населених пунктів в порівнянні з міськими поселеннями – 1,6% проти 2,1%.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у квітні порівняно з березнем збільшилася на 194, або на 19,1%, і на кінець місяця становила 1209 одиниць.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг (26,7% від загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,5%).

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) впродовж квітня зменшилось з 11 осіб до 10, а по відношенню до відповідного періоду минулого року – на 5 осіб.

За сприяння державної служби зайнятості у січні-квітні працевлаштовано 3830 осіб (19,2% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), проти 3792 осіб (19,0%) рік тому, у т.ч. у квітні п.р. – 1292 особи. Серед зареєстрованих безробітних, що отримали роботу у квітні, 46,7% становили жінки, 44,0% – молодь у віці до 35 років.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу по безробіттю у квітні, становила 10 тис. осіб. Середній розмір виплаченої допомоги по безробіттю кожному з них склав 1020 грн., що на 16,3% менше законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.). 

Loading...