З початку року виробництво промислової продукції на Волині зросло на 7,6%

Виробництво промислової продукції на території Волинської області порівняно з січнем-квітнем минулого року зросло на 7,6% (в Україні – зниження на 21,5%).

Джерело: Відомості

Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 4 місце, повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Зростання виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у добувній та переробній промисловості на 9,3%. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалось зменшення на 3,7%.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів обсяги зросли на 19,9%. У переробній промисловості нарощення випуску продукції відбулося у машинобудуванні, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення, харчових продуктів, напоїв (на 31,1–1,2%).

Підприємствами області вироблено 3,3 тис.т ковбасних виробів, 4,2 тис.т нерафінованої олії, 7,1 тис.т борошна, 9,4 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 19,4 тис.т свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, 82,1 тис.т готових кормів для тварин, що утримують на фермах, 15,8 тис.шт. постільної білизни, 25,5 тис.шт. жіночих, дівчачих блузок, сорочок та батників, 45,7 тис.т розчинів бетонних, готових для використання, 72,5 тис.шт. меблів для офісів і підприємств торгівлі та 185,8 тис.шт. дерев’яних меблів для спалень, їдалень і віталень.

Водночас у виробництві хімічних речовин, хімічної продукції, виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин та устаткування, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності спостерігалось скорочення обсягів.

За попередніми даними, у січні-квітні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 5,8 млрд. грн., в розрахунку на одного жителя області – 5,6 тис.грн. 

Loading...