Російські прикордонники обстріляли вантажний транспорт бойовиків

У прикордонних з Російською Федерацією районах і селищах Ізварине, Амвросіївка та інших спостерігається активне переміщення вантажного армійського автотранспорту.

Джерело: Відомості

Про це написав керівник групи «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, основна його частина переїжджає з території України до Росії.

«Зафіксовано неодноразове відкриття вогню по даним транспортним засобам з боку російських прикордонників», — уточнює експерт.

Так, протягом доби на окупованих територіях Донбасу зафіксовано переміщення 42 одиниць автомобільного транспорту. Головними районами транспортної активності бойовиків стали райони південніше Луганська — у напрямку на Красний Луч, Свердловськ і Краснодон, перегін між Алчевськом і Стахановим аж до Первомайська і Брянки, весь Донецький «вузол» (включаючи Макіївку, Горлівку та Єнакієве), а також район в смузі Оленівка-Докучаєвськ-Тельманове з боку Старобешеве, плюс північні під'їзди до Новоазовського та Безіменного.

Особливо звернули на себе уваги дві наступні колони автотранспорту:

а) 16 одиниць автомобільного транспорту, включаючи мікроавтобуси, автомобілі підвищеної прохідності, а також два новітніх російських БТР-82А з озброєними людьми на марші в сторону Лутугине південний захід Луганська;

б) 6 нових броньованих Уралів, критих брезентом, на марші між Докучаєвському і Стила (у складі колони також зафіксований автокран і 2 самоскиди);

Що стосується переміщень бойової техніки та незаконних збройних формувань, то в район Ірміно-Первомайськ-Кіровськ прибула чергова група бойовиків з бронетехнікою у складі 7 танків і 12 бронемашин (з них БМП-2 — 7 одиниць, 2 БМП-1 — одна з них командно-штабна машина, і З тягача МТ-ЛБ). За відомостями інформаторів групи ІС, ця техніка призначена для доукомплектування бандформування «Привид», яке веде бойові дії на ділянці між Попасній і Новотошківському.

Loading...