Одесит захопив у полон аптекарок і вимагав приєднати Одещину до Росії

Глава МВС також оприлюднив подробиці операції по затриманню зловмисника.

Джерело: Відомості

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що чоловік, який учора взяв у заручники двох одеських аптекарок, вимагав вилікувати маму, а також приєднати Одеську область до Росії, передає УНН.

Глава МВС також оприлюднив подробиці операції по затриманню зловмисника.

Аваков нагадав, що вчора о 14.30 в Одесі по вул. Пантелеймоновській, 25 в аптеку зайшов чоловік. Погрожуючи пістолетом і вибуховим пристроєм, він захопив у заручники двох молодих дівчат, співробітниць аптеки.

«На місце подій прибули чергові наряди міліції та оперативна група на чолі з начальником кримінальної міліції області полковником Головіним. Оцінивши загрозу, і можливі наслідки, полковник прийняв рішення про оточення периметра події та евакуацію людей. Був введений план «Грім» і на місце прибув спецназ міліції.

Головін, погодивши план з генералом Іваном Катеренчуком, приступив до переговорів з терористом. Йому вдалося умовити останнього — відпустити дівчат-заручниць взамін на себе. О 15.20 було проведено обмін співробітників аптеки на полковника міліції Головіна», — написав Аваков.

Міністр повідомив, що зловмисник (житель Одеси Тихомиров Б.Б. 1965 р.н. — ред.) під час переговорів висунув три вимоги: вилікувати його хвору матір; викликати для інтерв’ю журналістів центральних телеканалів; змінити конституційний лад в Україні і приєднати Одеську область до Росії.

«У разі невиконання його умов, він обіцяв привести в дію саморобний вибуховий пристрій — вбити себе і заручників. Спортивну сумку з коробками, з яких тягнулися дроти до пускового пристрою-запальника з кнопкою, терорист тримав на підлозі між ніг. Підривник тримав у руці», — додав Аваков.

За його словами, начальником міліції області генералом Катеренчуком була розроблена і проведена оперативна комбінація.

«Два спецназівця були переодягнені і перетворені в «журналістів» центральних каналів. Увійшли до приміщення. І на п’ятій хвилині інтерв’ю, вибравши момент, вибили детонатор з рук терориста, разом з полковником Головіним скрутили і обеззброїли його. О 16.05 операція була завершена. Ніхто не постраждав. В 16.07 оперативний план «Грім» був скасований», — повідомив міністр.

Loading...