Викрито посадовців Білоцерківського району на вимаганні 600 тис дол хабара

Затримано «на гарячому» голову Макіївської сільської ради та в.о. начальника Держземагенства, які вимагали від громадянина грошові кошти у сумі 600 тис дол США за оформлення 23 га землі у приватну власність.

Джерело: Відомості

 Працівниками прокуратури Київської області спільно із співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ в м. Києві та області затримано «на гарячому» голову Макіївської сільської ради та в.о. начальника Держземагенства у Білоцерківському районі, які вимагали від громадянина грошові кошти у сумі 600 тис дол США за оформлення 23 га землі у приватну власність.

Хабарників затримано при одержанні частини неправомірної вигоди в розмірі 1 250 000 грн.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, крім того, органом досудового розслідування вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою та відсторонення від від займаних посад.


 

Loading...