На Ковельщині вчителям наполовину урізали надбавки до зарплати

У Ковельському районі Волинської області педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів з 1 квітня удвічі зменшили виплату надбавки за престижність праці.

Джерело: Відомості

Таку інформацію у депутатському запиті на адресу голови Ковельської РДА Віктора Козака та голови райради Ігоря Верчука повідомив депутат Ковельської районної ради від ВО «Свобода» Юрій Поліщук, поінформували у прес-службі Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Депутатський запит був підтриманий під час останньої сесії райради.

«Педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Ковельського району з 1 квітня 2015 року на половину (на 10%) зменшено виплату надбавки за престижність праці. Це відбувається в умовах різкого падіння рівня життя та росту цін. А заробітна плата вчителів протягом року не підвищувалась», — йдеться у депутатському запиті.

Згідно з уточненим планом загального фонду по зведеному бюджету району на галузь «Освіта» в 2015 році на заробітну плату в загальноосвітніх школах передбачено на 1 млн. 800 тис. гривень, що більше ніж в 2014 році. Окрім того, по школах відбулося скорочення постійних кочегарів, що також призвело до зменшення видатків на заробітну плату. В минулому році, незважаючи на значні проблеми з виконанням районного бюджету, вдалося в повному обсязі провести оплату праці для працівників освітніх установ. Але цього року ситуація погіршилась. Крім того, є інформація про те, що в кількох районах області спостерігаються аналогічні проблеми.

У запиті Юрія Поліщука до голови Ковельської РДА та голови Ковельської райради мітиться вимога вжити необхідних заходів щодо відновлення виплати надбавки за престижність праці педагогічним працівникам району в повному обсязі. 

Loading...