Ющенко: Від України починають відбиватися, як від настирливої мухи

Ющенко: Від України починають відбиватися, як від настирливої мухи

Українське питання вже набридло у світі. Про наші проблеми вже говорять навіть не в другу-третю чергу. Про це заявив третій президент України Віктор Ющенко.

Джерело: Відомості

«Від України починають відбиватися, як від настирливої мухи», — цитує Ющенка видання «Сегодня».

За його словами, Захід має свої пріоритети і проблеми, а українське питання стає буденним, тому на наші проблеми вже так не реагують, як раніше.

«Ми повинні вийти на формат, коли і Росія, і Європа, і США займуть свої місця, як сторони у врегулюванні конфлікту», — заявив Ющенко.

Третій президент також переконаний, тієї фінансової допомоги, що виділяє Україні ЄС, недостатньо.

«Складається враження, що в світі не розуміють, що відбувається на сході Європи. Ми повинні говорити про план, який передбачає десятки мільярдів доларів в рамках макрофінансової допомоги. Я переконаний, що в Європі немає такого економічного майданчика, як Україна, який би міг запропонувати цікаві проекти, починаючи від шельфу Чорного моря і закінчуючи кожним облцентром. Через Україну проходить п'ять європейських кордонів. Ви бачите хоч один, який освоюється? Ні. Ми говоримо про найбільшу в Європі газову магістраль. І цих проектів десятки», — переконаний Ющенко.

Loading...