На Луганщині бойовики активізуються під вечір і ведуть обстріл з гранатометів

Бойовики починають атакувати українських військових увечері.

Джерело: Відомості

Протягом вечора та ночі вівторка, 20 травня, бойовики неодноразово накривали вогнем позиції українських бійців та селища уздовж лінії розмежування вогню на Луганщині. Про це повідомили у прес-службі очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. 

Зокрема, після 19-ї години вечора розвідувально-диверсійна група бойовиків із правого берега Сіверського Донця обстріляла з автоматичних гранатометів позиції українських силовиків у Трьохізбенці. Унаслідок обстрілу був поранений 25-річний боєць.

Водночас, з боку окупованої бойовиками Веселої Гори кілька разів здійснювалися обстріли з гранатометів та мінометів міста Щастя. Після 10-ї години вечора внаслідок такого обстрілу зайнялися кілька будинків на дачному масиві — пожежу ліквідували рятувальники, постраждалих немає.

До того ж, за інформацією прес-служби, починаючи з 8-ї вечора й до півночі на околиці села Кримське поблизу протитуберкульозного диспансеру тривали перестрілки, які переростали в бойові зіткнення із застосуванням мінометів, гранатометів та автоматичної зброї. На щастя, житловий сектор під обстріли не потрапив, даних про потерпілих серед мирних мешканців та військовослужбовців немає.

Ще однією «гарячою» точкою стала Станиця Луганська та її околиці, які бойовики серед ночі накрили мінометним вогнем. Унаслідок атаки були перебиті лінії електропередач, без світла залишається село Валуйське і частково без газу – районний центр.

Як стало відомо, у Станиці вчора отримав поранення місцевий 54-річний житель, який зачепив встановлену розтяжку з гранатами. Після вибуху його було госпіталізовано із осколковими ушкодженнями. 

Loading...