Терористи застосовують тактику випаленої землі, використовуючи фосфорну зброю

Терористи застосовують тактику випаленої землі, використовуючи фосфорну зброю

Бойовики руйнують цілі селища.

Джерело: Відомості

Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) продовжують фіксувати обстріли проросійськими сепаратистами населених пунктів та роблять все необхідне для їх припинення. 

Так, у ніч з 18 на 19 травня чергові обстріли н.п. Піски вдалося припинити з 5 спроби, близько 1 години ночі. У селищі практично не залишилось місцевих мешканців – лише підрозділи Збройних Сил України, передають Патріоти України.

Бойовики діють за принципом «випаленої землі» і цього разу застосували по житловому кварталу запалювальні (ймовірно фосфорні) боєприпаси. На фото зафіксовано одноповерховий будинок по вулиці Червоноармійська, пожежа якого тривала не менше 12 годин.

Нагадаємо, що при використанні проти військових підрозділів, які знаходяться усередині або в околицях населених пунктів, фосфорна зброя за Протоколом III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї заборонена до застосування.

Крім того 18 травня 2015 року о 17.30 було зафіксовано обстріл житлового сектору в н.п. Авдіївка. 152 – мм снаряд розірвався біля електричної опори. Внаслідок чого на місці розриву утворилася воронка шириною 2,5 м, глибиною 1,1 м.

Було пошкоджено лінію електропередач і район було знеструмлено. Серед мешканців втрат та поранених немає. 

Loading...