Турчинов хоче відновити ракетний щит України і розмістити системи ПРО

Турчинов хоче відновити ракетний щит України і розмістити системи ПРО

За словами секретаря РНБО, Україна відновлює ракетний щит.

Джерело: Відомості

 може розпочати консультації щодо розміщення компонентів ПРО на своїй території. Про це повідомив секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов. 

«Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України. Не допустити війни із застосуванням ядерної зброї – це спільна відповідальність усіх людей доброї волі перед планетою», — сказав він.

При цьому Турчинов повідомив, що Росія продовжує розгортати на території окупованого Криму додаткові наступальні системи озброєнь, а також працює над розміщенням ядерної зброї і засобів доставки ядерних зарядів.

За словами секретаря Ради безпеки і оборони, Україна, не порушуючи міжнародних угод, відновлює ракетний щит, головне завдання якого — оборона від агресії РФ.

«Для того, щоб реально протистояти безумцю, який загрожує миру потужним ядерним потенціалом, одних зусиль нашої країни недостатньо. Взаємодія і системна координація зусиль усіх провідних країн світу. Це повинен бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. В тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО», — заявив Турчинов. 

Loading...