Лубківський запевнив, що ніякого обміну російських спецназівців не буде

Затриманих не збираються обмінювати.

Джерело: Відомості

Українська влада не планує обмінювати затриманих поблизу Щастя російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це повідомив журналістам радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає ТСН.

Лубківський запевнив, що про обмін на українських полонених бійців мови немає, водночас радник голови СБУ не може сказати, коли затриманих перекваліфікують у підозрюваних. Все залежить від ходу слідства.

Росія цими бійцями не цікавиться, а всі намагання української сторони зв'язатись з родичами Александрова та Єрофєєва виявились марними.

У ЗМІ сьогодні з'явились припущення, що спецслужби РФ можуть блокувати засоби зв'язку, що належать близьким затриманих, аби з України до них не додзвонились.

Лікарі розповідають, що обох росіян прооперували і загрози їхньому життю немає. Відзначили, що якісну медичну допомогу військові РФ отримали одразу після затримання, інакше їх навряд чи можна було б транспортувати до Києва. Сьогодні до спецназівців приїхали представники міжнародних організацій – ООН, ОБСЄ та інших – вони пересвідчились, що росіян утримують у гідних умовах, порушень не зафіксували.

Нагадаємо, 17 травня на Луганщині українські бійці спіймали двох бойовиків – ними виявились військові з частини ГРУ, що базується у Тольятті, Олександр Александров та Євген Єрофєєв. Росія, після роздумів, визнала, що бійці їхні, але вже звільнені.  

Loading...