Депутати жорстко розкритикували Квіташвілі за нульову відсутність реформ у МОЗ

Народні депутати та громадські активісти вимагають від влади службового розслідування щодо діяльності міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі та його першого заступника Олександри Павленко.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу сказала перший заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Оксана Корчинська, передає УНН.

«Ми звертаємось до прем’єр-міністра та президента країни, ми звертаємось до наших шановних колег народних депутатів і до голови парламенту, ми вимагаємо службового розслідування всього, що зараз відбувається в МОЗ та аналізу його роботи. Особливо першого заступника міністра охорони здоров’я Олександри Павленко та міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі», — зазначила Корчинська.

Вона також додала, що останні місяці міністерство стало закритим для громадськості.

Корчинська констатувала відсутність реформ у МОЗ, а також відсутність життєво необхідних медпрепаратів для тяжко хворих людей.

В свою чергу голова громадської організації «Пацієнти України» Дмитро Шерембей заявив: «Ситуація з МОЗ трагічна. Нульовий стан по реформам. В Україні не розпочаті міжнародні закупівлі ліків, навіть національні не розпочаті, заблоковані всі регіональні закупівлі... 18 програм лікування в Україні по суті не функціонують на даний момент. Всі перебувають в дефіцитному стані».

Loading...