Кожен п’ятий мешканець Криму критикує російських окупантів

Кожен п’ятий мешканець Криму критикує російських окупантів

П’ята частина жителів анексованого півострова незадоволена російською владою.

Джерело: Відомості

Кожен п'ятий кримчанин готовий вийти на вулиці з протестами. Про це йдеться у дослідженні, яке провів Фонд громадської думки (ФОМ). 

Як зазначається, майже п'ята частина (19%) жителів Криму незадоволені російською владою. Водночас про готовність протестувати оголосила майже третина мешканців Севастополя (30%).

Приблизно така ж кількість респондентів — 18% і 30% у Криму й у Севастополі відповідно — запевнили, що якщо протести розпочнуться, то у них візьмуть участь безліч людей. Натомість 42% і 40% вважають, що протестувальників буде небагато, а ще 18% і 11% переконували, що ніхто не вийде на вулиці із протестами.

Найбільше кримчани критикують невисокий рівень життя людей, низькі зарплати і пенсії. Проте респонденти наголосили, що російська влада виправдала їхні очікування щодо забезпечення стабільності і збереження миру.

Зазначимо, також ФОМ опитав кримчан щодо різниці у роботі російських та українських держслужбовців – 40% респондентів її не помітили. Зокрема, 62% не бачать різниці у сфері ЖКГ, 44% — у ситуації з безробіттям і половина опитаних людей (50%) вважають, що стан доріг залишився таким самим, як і до анексії Криму.

Водночас 69% респондентів вважають, що ситуація на півострові поліпшується, але лише 44% помітили позитивні зміни у своїх населених пунктах.  

Loading...