У Володимирі-Волинському серед білого дня викрали дитину

У Володимирі-Волинському серед білого дня викрали дитину

На Волині невідомі особи викрали півторарічного хлопчика. Подія сталась у місті Володимирі-Волинському біля під’їзду будинку, де проживає постраждала родина.

Джерело: Відомості

 Бабуся якраз гуляла з малюком, коли зненацька під’їхала машина, з неї вийшли двоє молодиків і насильно відібрали дитину. Щоб вчинити злочин, застосували до жінки сльозогінний газ із балончика. У замовленні викрадення підозрюють батька дитини, який проживає у Люксембурзі та є громадянином Тунісу.

За повідомленням правоохоронців, мама хлопчика, 27-річна місцева мешканка, свого часу навчаючись у Києві, познайомилася з хлопцем-іноземцем. Невдовзі переїхала до нього на батьківщину. Жили вони у цивільному шлюбі, у січні 2014-го в пари народився син. Мати згодом повернулася в Україну, а дитина залишилася з татом і мешкала до початку 2015 року на території Королівства Люксембург, де проживає також рідна сестра батька.

Яким чином дитина потрапила до України — достеменно невідомо. Є підозри, що матір незаконно перевезла її в Україну. А батько вирішив у такий же спосіб сина повернути.

Відомо, що тато хлопчика нещодавно був в Україні й 9 травня виїхав із нашої держави. Саме його підозрюють у замовленні викрадення малолітнього. До слова, батько має подвійне громадянство: як Тунісу, так і Королівства Люксембург.

— Міліція проводить усі необхідні оперативні та слідчі заходи щодо встановлення осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину. В замовленні викрадення дитини обґрунтовано підозрюється батько хлопчика, — повідомив начальник управління УМВС України у Волинській області Петро Шпига. — Правоохоронці вивчають записи з камер відеоспостереження щодо осіб, котрі можуть бути причетні до вчинення правопорушення, і встановлюють законність набуття дитиною громадянства України та її потрапляння на територію нашої держави. Окрім того, перевіряється інформація щодо викрадення матір’ю дитини із родини чоловіка у Люксембурзі.

Головний міліціонер Волині зауважив, що задіяно достатньо сил і засобів для розкриття злочину та попередження можливості вивезення дитини за межі України.

Хоча від Володимира-Волинського до кордону не далеко і зловмисники могли свій намір із вивезення малюка втілити. Однак правоохоронці впевнені, що дитина ще в Україні.

— Слідчі готують клопотання щодо надання міжнародної правової допомоги у рамках розслідування кримінального провадження, дано низку доручень органам Державної прикордонної служби, — повідомив перший заступник начальника — начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин. — За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушення винним загрожує до п’яти років позбавлення волі.

На момент скоєння злочину хлопчик був одягнений у синю шапочку, синій костюм із нашивками автомобілів на рукавах, білі кросівки. Підозрювані у викраденні дитини можуть пересуватись автомобілем «Шевроле Авео» синього кольору. Хоча правоохоронці кажуть, що зазвичай при вчиненні таких злочинів зловмисники міняють кілька транспортних засобів.

Loading...