Бойовики активно використовують проти сил АТО гранатомети, кулемети і міномети

Активізація противника спостерігається на кількох напрямках.

Джерело: Відомості

Російсько-терористичні війська продовжують використовувати важке піхотне озброєння і артилерійські системи для обстрілу позицій українських військ і цивільних на сході України. Про це повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук. 

Зокрема, йдеться про станкові автоматичні гранатомети, міномети, великокаліберні кулемети.

Так, на Маріупольському напрямку бойовики одразу з декількох 82-мм мінометів типу 2Б9 «Васильок» обстріляли позиції українських військ в районі Широкиного. Цей тип озброєння бойовики використовували для обстрілу позицій українських військ у районі Опитного і Водяного.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм та 120 мм терористи обстріляли позиції українських військ в районі станції Майорська та Авдіївки Донецької області.

«В районі Пісок, Красногорівки і шахти Бутівка бойовики активно використовують автоматичні гранатомети типу АГС-17 «Пламя» і великокаліберні кулемети типу «Корд». В ході обстрілу зафіксовано переміщення декількох груп терористів (до 20-25 осіб кожна) у бік Петровського району міста Донецьк», — повідомив Тимчук.

Також терористи в районі Луганського, Лозового, Миронівського, Золотого та Ленінського активно обстрілюють українських військових з мінометів (120-мм і 82-мм) і іншого озброєння (автоматичні гранатомети АГС-17, кулемети НСВ-12,7 «Утес», «Корд», зафіксовано застосування зенітних установок ЗУ-23-2). Фіксується високий рівень координації вогневих груп бойовиків в цілому на Артемівському напрямку.

«В районі Новотошківське-Кримське, а так само Щастя – Станиця Луганська триває активна діяльність диверсійно-розвідувальних груп терористів, за підтримки інтенсивного вогню минометно-артилерійських підрозділів. Також командування формувань російсько-терористичних військ не припиняє спроб здійснити прорив на правому фланзі цієї ділянки. Всі активні дії формувань бойовиків присікаються вогнем підрозділів сил АТО», — констатував народний депутат. 

Loading...