Черговий фейк російської пропаганди: Україна вимагає компенсацію від «хана Батия»

Цього разу російські пропагандисти перевершили навіть самих себе.

Джерело: Відомості

Кремлівські пропагандисти в черговий раз потішили і розсмішили українців новим фейком. 

У черговій серії брехні про Україну, росЗМІ, зокрема «Зірка», розтиражували безглузду «новину» про те, що Верховна Рада нібито направила владі Монголії офіційну вимогу виплатити компенсації за руйнування Києва військами хана Батия, повідомляють Патріоти України.

У нападі божевілля, російські «журналісти» вигадали, що «до тих пір, поки вимогу української сторони не задоволено, Монголію визнали країною-агресором».

«Про це йдеться в постанові українського парламенту «Про геноцид українського народу в 13-му столітті злочинним режимом Монгольської імперії. У разі відмови Монголії від виконання вимог Верховна Рада закликає міжнародне співтовариство до введення санкцій щодо Монголії як держави-агресора», – пишуть фейкомети, посилаючись на неіснуючий «документ».

Брехуни навіть наводять «відповідь» монгольської сторони: «Монголія готова відшкодувати збиток при взятті Києва Бату-ханом, але тільки постраждалим, або членам їх сімей. Ми з нетерпінням чекаємо оголошення повного списку потерпілих!» – нібито сказав Зандаахуугійн Енхболд. 

Loading...