Володимир Стельмах очолив Наглядову Раду «Приватбанку»

Екс-глава НБУ Володимир Стельмах очолив Наглядову Раду ПриватБанку.

Джерело: Відомості

Таке рішення було ухвалено під час Загальних зборів акціонерів ПриватБанку, що завершилися 30 квітня. Також до складу Наглядової Ради банку увійшов Президент Асоціації «Укрсудпром» Віктор Лисицький.

Як повідомила прес-служба банку, під час зборів акціонерів банку було затверджено рішення про збільшення кількості членів Наглядової Ради з трьох до п’яти. До неї, згідно з рішенням акціонерів банку, увійшли Володимир Стельмах, Віктор Лисицький, Олексій Мартинов, Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський. Головою Наглядової Ради ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» обрано Володимира Стельмаха.

«Володимир Стельмах – досвідчений банкір, і його рішення очолити Наглядову Раду ПриватБанку сприятиме як подальшому динамічному розвитку найбільшого банку країни, прозорості та відкритості в роботі банку, так і подальшій стабілізації ситуації на банківському ринку», – наголошується в повідомленні прес-служби банку.

За даними прес-служби банку, внесення змін до складу керівних органів ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» і введення до Наглядової Ради банку незалежних членів дозволить змінити структуру керування банком відповідно до законодавства, зокрема нової редакції закону «Про банки й банківську діяльність», яка зобов’язує банки до 10 липня 2015 року забезпечити обрання незалежних членів ради банку в кількості не менше ніж 1/4 її складу.

За підсумками розгляду результатів діяльності банку в 2014 році акціонерами ПриватБанку затверджені річний звіт і консолідована фінансова звітність банку, а також звіт ТОВ «Аудиторська фірма «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)» з перевірки консолідованої фінансової звітності ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» за 2014 рік. Акціонерами банку ухвалене рішення не проводити виплату дивідендів за результатами роботи ПриватБанку, а спрямувати частину отриманого прибутку на формування загальних резервів, поповнення резервного капіталу та залишити частину прибутку нерозподіленою.

Також у ході зборів акціонерів ПриватБанку затверджено рішення про збільшення статутного капіталу банку на 26,2%, або 5 000 002 000, 00 грн, шляхом приватного розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків акціонерів. Збільшення капіталу буде проведено як шляхом внесків акціонерів, так і шляхом залучення субординованого боргу. Як повідомила прес-служба банку, таким чином фактично було підтверджено рішення про збільшення статутного капіталу, раніше ухвалене в ході позачергових Загальних зборів акціонерів 6 квітня 2015 року в Дніпропетровську.

ПриватБанк – найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку. Сьогодні банк обслуговує 14,9 млн індивідуальних клієнтів, 627 тис. корпоративних клієнтів. У регіональній мережі банку працюють 2 560 відділень, 7 253 банкомати, 12 042 термінали самообслуговування. Активи ПриватБанку за підсумками першого кварталу 2015 року становлять 248 млрд грн, обсяг коштів клієнтів, що розміщено на рахунках в банку, – 172,24 млрд грн. Перший квартал 2015 року ПриватБанк завершив з чистим прибутком у розмірі 6,392 млн грн.

Loading...