Захоплені в полон під Щастям російські спецназівці боялися, що ним виріжуть органи

Захоплені в полон під Щастям російські спецназівці боялися, що ним виріжуть органи

16 травня група спецназу ЗС РФ атакувала з окупованого Луганська українське місто Щастя.

Джерело: Відомості

Зі слів двох поранених полонених росіян з Самари (в/ч спецназу з Тольятті, розквартированих в Луганську), доставлених в медслужбу батальйону «Айдар» та 59-го госпіталю — їх ввело в оману командування, яке повідомило, що батальйон «Айдар» виведений з Щастя, покинув ТЕС і вони хотіли подивитися — чи це так, пише «Аргумент».

Про це повідомив лікар Григорій Максимець. Як завжди в таких випадках, російські диверсанти дуже турбувалися за свої органи, які «медики - карателі», нібито повинні були у них вирізати з метою продажу, про що, з їхніх слів, їх постійно попереджають батьки-командири. Один з офіцерів-окупантів навіть зажадав оперувати поранене плече без наркозу — боявся що відріжуть нирки — і йому пішли назустріч, оперували без наркозу.

Другому російському диверсанту — Саші Александрову з Самари — наклали на перебиту стегнову кістку апарат зовнішньої фіксації, відзначає доктор.

Двох російських військовослужбовців взяли в полон і доставили для надання мед. допомоги медиками «Айдару» і 59-го госпіталю (в б-цу р Щастя) бійці 92-ї бригади ЗСУ.

Другого диверсанта, до речі, звуть Євген Єрофєєв (офіцер російського спецназу).

Як заявив в ефірі «5 каналу» спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

За словами представника Генштабу, під час проведення заходів з розмінування території троє російських військовослужбовців наткнулися на засідку українських військових, відбувся бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади та військовослужбовці батальйону «Айдар». Росіяни намагалися захопити стратегічний міст в районі цього населеного пункту.

«Саме військовослужбовці 92-ї бригади захопили росіян... Під час бою вони (військові РФ) отримали поранення. Один — в ногу, інший — в руку», — розповів Селезньов.

Коли луганські терористи зрозуміли, що в полон потрапили їхні поплічники, почали лунати постріли з мінометів. «Таким чином бойовики намагалися знищити не лише українських військових, а й своїх. Вони всіляко намагаються знищити будь-які докази перебування ЗС РФ на території АТО», — зазначив Селезньов.

Також він зазначив, що рішення про подальшу долю взятих у полон російських військових будуть приймати уповноважені особи. «Для цього слід з'ясувати всі обставини, які призвели до того факту, що військові ЗС РФ потрапили на територію України», — підсумував представник Генштабу.

Він додав, що під час зіткнення, росіяни вбили одного українського військового — бійця 92-ї бригади.

«Тобто ці військовослужбовці РФ повинні понести кримінальну відповідальність за свої вчинки», — додав він.

Як повідомили в Кременчуцькому міжрайонному військкоматі, молодший сержант 92-ї окремої механізованої бригади Вадим Пугачов отримав кілька кульових поранень під час зіткнення з терористами 16 травня близько 16.00.

У Facebook в групі 92-ї механізованої бригади був розміщений пост «Втрата ... 92-га. Кременчужанин» з фото та підписом одного з бійців: «Сьогодні на Фасаді у бою з ДРГ противника загинув мій друг Вадим Пугачов. Вічна пам'ять герою!».

Пізніше з'явилося відео розмови з затриманим у м.Щастя на Луганщині російським військовим, який був поранений в бойовому зіткненні з силами АТО.

«Александров Олександр Анатолійович, сержант, підрозділ — третя бригада спецназу, місто Тольятті. Прізвище командира бригади — полковник Щепин. Командира роти — старший сержант Кудімов», — заявив затриманий.

За його словами, в зоні АТО його бригада знаходиться з 6 березня 2015 року.

 

Також затриманий назвав прізвища свого командира, інших бійців і їх звання — «командир групи Єрофєєв, заступник командира групи — прапорщик Айзімов, єфрейтор-кулеметник Коновалов, снайпер молодший сержант Немов, санітар — сержант Григор'єв, сапер єфрейтор Спиридонов, командир другого відділення старший сержант Діваль, снайпер...».

«Склад групи — 14 осіб. Працювали в р-ні міста Щастя», — говорить Александров.

«Засоби фізичного впливу стосовно мене не застосовували», — заявив він.

«Я військовослужбовець Російської Федерації. На службі з 12 грудня 2012 року. Являюсь контрактником», — зазначив затриманий.

За його словами, в районах навколо Щастя також працюють групи, що складаються з військовослужбовців Російської Федерації — «Раївка, Станично-Луганське».

З Луганська, за його словами, «працює» ще 6-8 груп.

Також він заявив, що його група з 14 чоловік прибуває на завдання на 4-5 днів, після чого вирушає на місце постійної дислокації у м Луганськ, переміщаються на техніці — «Урал». 

Loading...