На Волині єгер застрелив чотири козулі

На Волині єгер застрелив чотири козулі

Проти горе-мисливця в свій час уже порушувалась справа браконьєрства, після чого він був звільнений з посади

Джерело: Відомості

14 травня неподалік села Вижгів біля лісу близько 20 години місцеві жителі почули постріл. Сприйнявши це надто дивним, ще й у досить світлу пору доби, повідомили єгерську службу Любомльського УТМР. До місця пригоди оперативно прибула група мисливців організації із районним мисливствознавцем ДП «Любомльське ЛГ».

Обійшовши територію, між селом та урочищем Дике, охоронці фауни одразу натрапили на прихованого у траві вбитого самця козулі. Тут же побачили сліди автомобіля, який поїхав далі. Розділившись, природоохоронці зробили засідку, перекрили дороги та вирушили по слідах. Протягом цього часу чули ще три постріли.

Невдовзі з’явився автомобіль-чобіток жовтого кольору, що рухався у напрямку до села. Отут браконьєра і вдалося впіймати на гарячому. Порушник зупинився біля залишеної туші і хотів її забрати. Тільки цього зробити і зостатись непоміченим йому не вдалося, єгері УТМРу, попри його спроби втекти, затримали чоловіка. Ним виявився Віталій Ярощук – колишній єгер УТМР.

Факт є фактом, але як не дивуватися тому, якщо минулоріч проти цього горе-мисливця уже порушувалась справа браконьєрства, після чого він був звільнений з посади. Відкривши багажник його авто, виявили ще три туші самців козуль.

Працівники УТМРу та лісгоспу на місце події викликали правоохоронні органи. За випадком ведеться слідство, повідомляє Люба Хвас із прес-служби ДП «Любомльське ЛГ».

Loading...