Спроба впровадити на Донбасі «русский мир» завдала збитку на 2 мільярди

У самопроголошеній «Донецькій народній республіці» підрахували, що спроба реалізації ідеї «русского мира» завдала Донецькій області збитку на 2 мільярди гривень.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в опублікованому сьогодні щотижневому звіті «уповноваженого з прав людини» ДНР «Дар'ї Морозової, повідомляє сепаратистський сайт «Донецьке агентство новин».

«Станом на 8 травня 2015 внаслідок військових дій в регіоні було пошкоджено або зруйновано більше 9538 об'єктів інфраструктури на суму більше двох мільярдів гривень», — наголошується в тексті.

 Найбільші руйнування зафіксовані в Донецьку, Макіївці, Харцизьку та Ясинуватій. У звіті сказано, на території держави постраждали «5379 житлових будинків — багатоповерхівки і приватний сектор, 3463 — об'єкти комунального господарства, 53 медичних заклади, 252 школи та дитячі садки».

Від обстрілів постраждали 18 профтехучилищ, 13 вищих навчальних закладів, 17 спортивних споруд, 32 об'єкти культурного життя. Також в ході бойових дій були пошкоджені 88 підприємств торгівлі, 56 об'єктів промислового виробництва та понад півтори сотні інфраструктури в інших сферах життєзабезпечення.

«Уповноважена» традиційно покладає відповідальність за це на ЗСУ, не уточнюючи, що російсько-терористичні війська активно застосовували тактику розміщення своїх вогневих точок у житлових кварталах. Крім того, за даними розвідки і матеріалами ОБСЄ, бойовики часто самі розстрілювали міста і села Донбасу. Таким чином вони або послаблювали опір сил ЗСУ (так було в Донецькому аеропорту і в Дебальцевому), або влаштовували провокації з метою викликати ненависть місцевого населення до України.

Loading...